Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari September, 2009

Assalaamualaikum Cikgu.....HUSNA

Pekabar murid-murid sume, hari ni saya cikgu bahasa melayu kamu yg baru.
Nama cikgu HUSNA.

perhh..aku tak caya smpai sekarang yg aku jadik cikgu..

FLASHBACK...<<<<
setelah dilema perli memerli, tawaran kerja yg delicious, aku mohon petunjuk darinya dalam bulan ramadhan yg mulia ini

setelah berenti keje pada hari khamis, makanya hari jumaat free dan hari sabtu akan kerja di secret recipe dan isnin akan test JPJ utk motor.

namun, pada tengahari jumaat yg cuti dgn indah itu, tetibe, paksu ku menalipon.

Ktenye : NA, hari isnin nnt bawak suma sijil degree, kite pi Jab. Pendidikan Daerah. Ari tu cakap ngan paksu nak jadi cikgu ganti kan?
A a...aku : A..aaa.. ah ye lah..Er, tapi paksu, ari isnin ni ade test jpj.
Beliau : ha..lepas test kite pi la
aku: ok

Aish..rase cm mimpi je..Alhamdulillah, ini lagi better dari mcD maupun secret recipe.
Terime je la

perhh, kalo la camni je aku terime pinangan orang..uiyy, tattawlaa..

SO, here I Am...
Guru GAnti Di Sekolah Teknik Kamunting...

I'll Miss THem ALL...~~ Ingatlah Diriku

Chandra & Sheila Majid

sejujurnya diriku
tak ingin kehilanganmu
aku masih sayang padamu
namun bila dirimu tak lagi memerlukanku
cukup sampai di sini
hingga kini bersama lagi

ingatlah diriku
yang pernah
ada disampingmu
ada di waktumu
ada di hatimu

ku ingat dirimu
yang pernah
hadir di hatiku
temani waktuku
temani hatiku

sejujurnya diriku tak ingin kehilanganmu
aku sangat sayang padamu
namun entah mengapa
perpisahan ini menjemputku
semoga kita bersama lagi

sejujurnya diriku mo tampal lirik ni kat notice board crew
tp aku rasa malu
namun bila aku pergi
biarlah
macam tak jumpa lak
sebelah bangunan jew..ooowwhh

notakakiku: Mintak mahaf ya, itu lilik adha penambahan sikik ya (tiru cakap cam shirly ..)

Secret la Weiii

Sejak kedatangan pekerja baru, dari desert center aku berpindah ke kiosk. Erm, rasa gak nk bwk bantai n tilam ke sana, tmbah bulan posa yg tak ramai orang + ngantuk + takPosa, adeh...

Pada suatu pagi yg tenang, seorang cina bersama aweknya membeli satu eskrem, dia kemudian bertanya
Awak berminat tak kerja di Secret Recipe?
HAAA..waaa
Erm, err boleh jugak
Bermulalah sesi dialog yg boleh la jugak ditayangkan di tv1 utk pekerja contoh sehingga dilamar orang untuk kerja di kedainya.
Mataku bersinar-sinar ala honey senpai (Ouran HIgh School),
secret recipe tuuuuuuuuuuuuuuuuu..

AKu bakal naik pangkat secara peribadi dari sorang eskrem girl kpd cheesecake girl.
Pas ni chef kowt..ohohooo..
BAgai durian runtuh, bagai bulan jatuh ke riba, bagai orang posa di suapkan nasi beriani gam + ayam masak merah dan seumpamanya lah..

Masalahnya, kedai aku dan kedai secret tu tak lebih 1 kilometer dgn berjalan kaki.
Pemisahnya adalah jalan dan tempat parking keta kerana meraka berada dalam bangunan berlainan
Aku tak m…

Pertama ramadhan ini

Pertama kali aku bukak posa kat tmpat keje pada 1 ramadhan
taktau la cemana 1 syawal nnt..wuhuhuhu
anyway, takpe pun, sbb mak n abah sentiasa disisi
InsyaAllah i will be ok, as they blessed me, then Allah will always bless me

Sehari sebelum puasa di Perak adalah hari kerja terakhir atau jumaat tapi suasananya hari tu cam hari cuti.
Apsal ramai sangat owang beli eskrem hari ni niarhh?
Sbb esok nk pose ... kut
Aih, jauhnye kut nko
Agakla..

em, tp rasional gak pendapat suara yg menjawabku itu
keesokannya, aku jaga petang sampai mlm, so aku bukak posa di bilik crew.
tp customer hari ni ramai jugak, tak surut2
tak pe la, hari cuti kan..

Sesudah aku melepasi hari sabtu dan ahad, pada hari isnin aku bekerja dgn harapan customer tak ramai..tak la penat sgt pose ini
jangkaan ku meleset tersepit.. hari bekeje pun ramai gak
apsal diorang ni....
ye betul bulan pose org islam pose, tp yg bukan islam tu bkn main galak lagi beli eskrem, takkan la sbb aku chomey..eshh astaghfirullah hal adzim, yg baik itu dari Allah…