Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari November, 2009

SAYANG SLAMAT PAGI, KABAR BAIK AKU D CNI...(music)

HUSNAAAAAA....banguuun pukoi 5.30 dah ni...
ceh..mak ingat owang tak reti tengok jam ke..baRu koi 5 suku

dari tilam di tengah rumah aku bangkit ke katil bilikku

haiih, bangun lekass, satgi tak dan nk bersiap..ppa pon tak dapat
kali ni dia bukak lampu pulak

emmmhhhlkkdjlh sambil bergolek-golek
dgn mata terpejam aku bangun ke bilik utama menyambung tidur yg sudah tak asyik lagi

penangan terakhir ibuku akhirnya membuatkan aku terus ke bilik air dan bedeburrr...

pada waktu ini umurku 22tahun11bulan4hari, bangun bukan lagi utk ke sekolah tapi untuk first time job interview.

sesi interview ok, cuma aku yg agak kekok dgn bahasa, kejap english jap BM mujo aku tak belajar mandarin dulu.

episod 1 - Accommodation

masuk2 soalan tu yg dia tanya, cam konpom je nk gajikan aku.

"u have relatives or friend living here? or else where did u wanna live?"
i have friends who have already worked here, and they're 3 of 'em.

oohh, i see, then u can discuss with them to rent a apartment nearby. be…