I made this widget at MyFlashFetish.com.

Friday, March 27, 2009

KOMENICHI~ komuniti la

makan laksa the last day
Aktiviti sambilan ketika patient takdok, menampal stiker ubat
Ada ketikanya blackout..aha lagi tak dok kijo
Pembungkusan ubat...
~den takde dlm gmba ne, gmba tido ade ar~

erm, best gak rasanya sekala kito kluaq USM (remix utaraklate) Kali ni, kami menjelajah dekat-dekat je ke klinik kesihatan di kelantan ini..yg jauhnya tak berapa melebihi 25 km
Maksudnya: tak berapa buleh la nk claim elaun JPA..mm

Y did I mention tak berapa melebihi 25km? Sbb paling jauhpun stakat ne 26 km jek..mm

Ada 4 group student yg akan dipostingkan ke 4 Klinik Kesihatan
1 KK BAchok << fida di sini
2 KK Beris <<dayen di sini
3 KK Maligai << kteorg la
4 KK Gunong <<<willbe jenet

Bersama tambahan member baru 3 org, rasa meriah sket, dtmbah pakcik drebar van sbg pelakon tmbahan yg beh jugak sister yg supporting.

Tak byk kejadian yg tak pelik kat sini..tp kami tempuhi dgn kerjasama semua..SABAR jelah
sepatutnya blog ini bertemakan story2 bermklumat pasal nursing..tp akhirakhir ni, lari tajuk la..
(gapo-gapolah ye)
mempertaruhkan tgn utk mntapkan kemahiran "suck blood" yg digeruni kanak2
berani ...cubalah, dak nursing saja ek

Tuesday, March 03, 2009

POLIS..huuh

Susuk tubuh seorang lelaki, tegap, beruniform polis, megah dan bergayanya melangkah masuk ke Wad Kanak-Kanak, perlahan-lahan sambil matanya mencari-cari wajah sesiapa yang familiar.

Atas beberapa sebab pagi itu, Koperal ini ditugaskan ke wad ini untuk mencari bukti-bukti yg boleh menyokong, memberi idea dan modal berkenaan kes jenayah disyaki penderaan kanak-kanak yang heboh di akhbar kerana kemisterian serta ketaklogikannya.

Koperal berseragam biru gelap itu berhenti di katil seorang kanak-kanak perempuan yg tidak bertagnama di katilnya. Dia mendekati dan bertanya beberapa soalan kepada budak 8 tahun yang lesu di sampingnya kepalanya ada plastik kuning biohazard yg didekatkan supaya senang untuknya muntah. Budak itu menjawab apa yg dia tahu sahaja, begitu juga penjaganya.

Kelihatan wad itu agak sibuk pada pagi itu kerana tiada siapa yang menghiraukan seorang Koperal yang masuk ke daerah asing itu. Koperal itu memerhatikan mangsa utk menyelesaikan masalahnya, lalu dia menghampiri seorang gadis jururawat yang naif, dan bertanyakan keadaan pesakit tersebut, iaitu budak perempuan yg berumur 8 tahun itu.
Koperal: Cik, macamana keadaan pesakit katil 87(bukan katil sebenar)? Saya nak laporkan pada bos saya ni.

Gadis jururawat itu: Erm, saya tak jaga pesakit tu, tapi, kejap ye saya inform Staff Nurse incharge. (ketahuilah incik sebenarnya saya tak grad lagi dan ramai lagi staff nurse baju kuning, bakpo tanya saya..eiii)


Staff nurse lain hanya memandang, memikirkan mereka yg tak incharge patient tersebut mereka memang tak berani ambik tau, jadi gadis jururawat itulah yg mencari gerangan staff nurse yg incharge pesakit yg menjadi sasaran polis tadi. Sebelum itu, gadis tersebut telahpun meminta sahabatnya yg incharge di situ utk menjawab soalan polis terbabit, namun kawannya itu seperti hilang arah mencari staff nurse yg dikehendaki itu.

AKHIRNYA KEBENARAN TERBIT JUA

Sebagai seorang student, apa jua yg dibincangkan oleh senior nurse, dokter, pelakon tambahan serta kru-kru yg terlibat sentiasa menjadi alert focus.

Koperal: Ehm, macamana keadaan pesakit tu, ni saya nk balik ni repot kat boss saya..

Staffnurse: (cuak) Pesakit itu, bla bla bla bla... tadi dokter tgk, bla bla bla, lmbat lagi boleh kluar, sbb nak bla bla bla. Boleh saya tau sebab apa?

Koperal: Ohh, Ini saya datang sbb melawat anak staff, jadi nak pastikan keadaan anak dia la. Kalau gitu, terima kasih deh..


Koperal itu berlalu pergi.

Dalam kotak fikiran gadis jururawat itu, dari apa yg dijangkanya...

Semuanya salah ummm

  • child abuse lagi ke...ish ish.. kes polis lagi
  • nak cari bukti pasal kes semalam kot yg kluar metro tuh

Hipotesis dibuktikan salah semuanya sekali. (moga-moga ending thesisku bukan begini..AMIN)

Tp, kalo tak curi dengar, lagi bohong dan tipu cerita ini.. {yg dihighlightkan oren itu hanya rekaan dan hipotesis awal}

Jgn kutuk yg bukan bukan, bapakku polis tau..