I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, May 05, 2009

Ubat Encik K

entry terbaru mungkin bertajuk mencari kerja
tp tauk tepi dulu...


kita cerita bab perubatan dan perkara yg tak diketahui masyrakat umum especially muslim

Pecah rahsia
Actually, perkara ni bukan la rahsia sangat, cuma kalo yg tahu tu beringat, yg tak tahu tu, nasible.

doubt

Ape bende?
Ubat.. tahukah kamu kamu dan kamu orang, bahawa ada beberape ubat yg tidak halal dicocok maupun dimkn kerana buatannya dari enzim encik K (bukan name sebenar) atau pig.
Contohye bagi pesakit jantung yg mengambil suntikan rutin ubat cair darah, suntikan ubat kencing manis, beberapa minyak yg digunakan bagi pesakit yg alergik. Tapi toksah la disebutkan disini, kang kena saman lak...

Walaubagaimanapun, teknologi sekarang menggunakan haiwan lain utk menghasilkan ubatan yg satu ketika dulunya hanya menggunakan babi...iaitu insulin yg HALAL diperakui oleh JAKIM..ehe

Jadi precautionnye, adik2 yg pektikal tu, pakaila glove sbl anda cucuk ubat mereka itu. Kalo kena cecair tersebut, anda kene samak tahu.

Ditambah lak dgn virus selsema babi yg melanda dunia sekarang ini..

Pesanan saya

Sekiranya anda mengalami simptom demam, batuk, sakit tekak, sakit-sakit badan, pening, menggigil dan letih lesu, dptkan rawatan segera dan semestinya jangan makan b*b*.


Friday, May 01, 2009

Selamat Hari Pekerja buat Graduan Tak Rasmi

hari ni tomok menang OIAM..

juju, fida dan sebagainya ada yg menang

ramai lagi yg menang...( sebab diorang gi Graduation Nite )

adoi..

Hari Pekerja...ramai yg cuti


jalan jem strawberi

aku pun menang..

menang merajuk...............aha


aku lmbat buat keputusan utk pergi ke Graduation Nite

sbb masalah ekonomi rumahtangga...ihihi


Just to remember my 2005/06 batch USMKK PPSK :
Award paling fofular : HAlimi n Shaleen

Award paling talkative : Chai (biomed) n Miraa

Award paling kiut miut: my fren Fida n Iqbal

Award paling nakal: Shahrul n Eleanor

Award malu2 kucing: Zul janggut n Jujulia


disebabkan aku bukan pemberita sebenar, dan juga tidak berada di tempat kejadian, maka tiada gambar yg relevan dpt ditontonkan..

how did i manage to know?? well, i have fren... eh

~ T A M M A T P E N G A J I A N ~