I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sunday, April 11, 2010

Macamana nak ON THE BABY???!!

terlalu banyak yg melukakan hati ini..
sudah la, aku malas nak cerita benda yg sedih2, pasal degree nurse kite. tak de apa yg berubah pon hanya mengadu nasib.

meh aku nk cita pasal sorang staff yg pada pendapat aku dia ni baik orangnya kalo dia tak ikutkan perangai tak-mesra-alamnya itu.

Dalam satu kes caesarean yg diuruskan oleh team kitorang, aku ditugaskan menjadi runner kpd 2 org skrub nurse senior yg salah seorangnya di atas itula.

Bygkan, mukanya tiada senyuman, semuanya serius. kitorang pun tak pernah memain kalo kerja dengannya. Ko nk mmpus, eh ko takkan mampus punya cuma ko sakit hati je dengar sindiran dia, tmbah lagi aku la budak U. belajar tinggi, kerja tak pandai, tak tahu tak tanya..(itu apa yg aku dgr la)

untuk kes yg akan dapat baby cam kes ni, bungalow baby dan suction system kena sediala, aku terlupa lak nak ON awal2 bungalow baby ni, jadi midwife yg smbut baby ni nk cecepat balik sbb katanya, baby sejuk. BUngalow baby ni sebenarnya Baby warmer.

Baby warmer kena ON awal2 supaya baby tak sejuk, bila baby sejuk mcm2 komplikasi boleh berlaku. kata kakak tak mesra alam itu..

ok setelah pembedahan 89% hampir selesai, dia suruh aku bukak radio
itu pun sbb surgeon tu mmg suka dgr radio
BEBI ON!!
haH!, er ...maaf kak apedia?
kali ni dgan nada kuat dia kata
BEBI ON!!...ehhhhh bebi on pulak, radio ON..
cheh..

nak pecah perut akuk tahan gelak tau, surgeon dgn org len pun dah gelak2 dah kat dia, tp sebab aku hormat kat dia, aku ON redio tersebut, dan aku masuk waste room utk gelak sepuas2nya....
mujo dia tak sebut babi!!