Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Januari, 2011

Breast lumps dan Psikologi Harian

waah, booleh la sape2 buat tajuk research ;
Breast Lumps and women psychology

Tahukah anda bahawa penyakit yang Tuhan turunkan kpd kita adalah pembersih dosa bagi kita, maka janganlah kita bayangi hidup kita dengan tekanan, kekecewaan, sensitif sikit2 nak terasa, sikit2 nak bad mood, sikit2 nak marah, buat muka, mengumpat..Positifkan diri kita. Actually bukanlah mengumpat apa, itu nak luahkan perasaan la tu, tp jgn smpai termasuk garis dosa.

Tuhan bagi kita sakit nak suruh kita muhasabah balik diri kita, perbaiki amalan iman dan takwa, Tuhan bagi kita senang mahu uji kesyukuran kita..tak gitu..

OK, balik kpd breast lump..

Jika anda mempunyai breast lump di bahagian kanan, maka renung renungkanlah rutin hidup anda dengan keluarga anda. 

Adakah anda stress dengan karenah ibu, ayah atau adik beradik anda?Adakah anda tension dengan adik anda yang buat2 tak paham dengan habit anda? Atau adakah anda terlalu memendam rasa dengan mereka yang anda tak ceritakan pada sesiapa...

Sebagai contoh: Seo…

New Resolution

Bila tengok biografi orang2 yang popular ni, barula terasa yang diri aku ni 10% pencapaian dalam hidup pun tak sampai lagi.. semuanya tergendala pasal duit. Mentality orang yang berfikir, tanpa duit apapun takkan jadi, tapi tak berusaha cari duit bayk2 untuk capai cita2. 
Sedangkan “nak kumpul duit banyak2” tu memakan masa bertahun-tahun sampai akhirnya cita2 dan impian tu terlupa, terkubur begitu saja.. (aku tak berapa nak percaya cari duit cara singkat ni)
Alih2 bila duit dah cukup, kita terikat dengan komitmen lain, yang akhirnya menyimpang dari cita2 yang telah lama kita simpan untuk direalitikan.

Okey, cube buang konkongan duit tu..dan fikirkan, apa yang akan aku capai semasa umurku 25tahun
Hemm..
aku minat sangat dengan perkembangan orang2 cina serta pecahan dari mereka iaitu jepun dan korea. Orang selalu memberikan pandangan positif mengenai china, korea dan jepun. Teringin jugak nak melancong ke korea and jepun, but for what benefit..
at least tengokla jang geun suk tu,,, minat d…