Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Februari, 2011

Oncall sana sini

Dulu time kene keje ofis hour, no oncall no stayback, rasa macam down je bila tak kena oncall. Bila oncall dapat duit lebih sikit, rasa macam pekerja yg dedikasi plak, tapi bila dah kena oncall-stayback, memanjang je takde masa untuk diri sendiri.
kenduri kawen kawan pon tadapat gi...huhu..

NEWBIES di OT Dept..
1) Ofis hour : Start keje 8am balik keje 4.30pm
2) Stayback : Start 8am balik 8pm
3) ONCALL : Start 8am, balik lepas 8pm (kalau OT bz), standby sampai 8am keesokkan harinya

PERKARA YANG LAGI ELOK DIELAKKAN SEMASA ANDA ONCALL
1) Jangan teruja tak tentu pasal kalo first time oncall (virgin call)
2) Jangan cerita kat sesape yg anda oncall pada hari itu, cukup sekadar tengok di jadual oncall dan tahu dgn sapa anda oncall

3) Lepas habis kes, pastikan tiada instrument atau set sterile yang tak da kene mengena dengan emergency kes  yang masih berselerak di troli..itu panggil kes mari tu

4) Start the day, janganla kata "ye, yeh ..hari ni kes sikit" atau "banyak gila kes ha…

The Shoot and ShOOter

ke#####kan sana sini...
apa yang menyebabkan muslimah sejati cam aku mencoret sedemikian rope...

aku gerramm...  dan menyampah dan aku perlu bagitaw yang aku tak suke dan aku perlu taw yang orang len pon tak suke dipersukekan sedemikian sukee...hiiieyye

citernya..

Matron...(lagi)..
sebenarnya ni kali pertama aku menulih pasal matron "tercinta" di blogku yang suci muci ini..
tapi sebenarnya bannnnnnnnyakk sangat yang aku pendammm, demi menjaga kesucian hati kita dan dema, namun awan kumulonimbus ini meminta juga dilepaskan

Beliau telah meminta aku meng"clear"kan "spesimen-spesimen for disposal" yang melambak hak kat belakang OT 5 yang tiada kena mengena dgn aku yang telah diassignkan di OT3..
Aku bukan tak geram...eh..err ..time ni OK la..hehe
(adela sikit perasaan "macam takde org OT5 lain yg nk dikerahkan, aku je jugak")
Boleh lagi aku jawab"Baik metron" tercinta
pastu dia kata..nevermind mybe after u breakfast u do..
aku jawab lagi &quo…