Langkau ke kandungan utama

Transformasi Menjadi Wanita...ahah!!

Transformasi menjadi wanita? er, u lelaki ke? eichh...
Bukan transformasi ala cerita DALAM BOTOL tu yerr..

Lets get to the point.. ahhah!!

BB-cream..
BB cream adalah kejayaan kulit sekarang yang mana dalam hidup aku, ia berevousi dari bedak sejuk, bedak batu nasila (ubat resdong), cream of olay (time sekolah menengah dulu sampailah aku kerja) dan now..BB-Cream.


Well, yelah, bile aku pomot cream ni, agak ramai la yang berprakata:
"Alah! kalu sejak azali lagi kulit dia memang tak tumbuh jerawat, pakai apepun gitu je jugak", betoi, masa kome lahir kulit kome pun mane de jerawat lagi kan..

Excuse ME! Saya pon pompuan kak, hormon imbalance pun selalu, inikan pulak jerawat, cuma dia cari port baik punya je nak muncul, nak nak time posting medikal-surgikal dulu, berani dia muncul di celah tepi hidung dgn besarnya.

Sekarang ni, saya gune BB-cream ni je, dia la ubat jerawat, concealer, moisturizer, comforter, softener.. dah! tak payah dah nak beli serba satu, semuanya dalam 1 botol kecik ni tahan gak sebulan lebih, tambah lagi kerja dalam air-cond, kulit kena jaga dari kekeringan

Owh, satu lagi, BB-cream ni pun mencerah kulit secara sekata dan lembut. Kulit nampak cerah sekata dan memang lembut kalo cubit2 pipi korang yang gebu tu..hee

DAn sebenarnya, kesan dia bole tengok serta merta tapi kita kadang tak perasan, orang lain selalunya yang akan tegur korang balik..hah!! tak percaya, cubelah, tapi korang betul2 akan nmpak perubahan dalam masa sebulan pakai. aku sekarang, tak cari yg lain dahh..ini je paling dipercayai...

Virgin Coconut Oil - Minyak Kelapa Dara

Jadi, minyak kelapa dara ini untuk penjagaan dalaman kulit. Kulit yang jarang2 naik jerawat mudah dapat pigmentation. dan paling teruk sekali bila pregnant naik jeragat. My skin is more to that, memandangkan mak aku pun cemtu.

Sekarang dah tiga bulan amalkan makan supplemen ni, dan memang best la, tak yah nak selalu pakai losyen tangan ke badan ke. Kulit jadi semulajadi lembut dan bintik2 semakin pudar..eceh..


Ulasan

  1. em, ape yg ko nak, bb cream ke VCO? kalo ko nak dua2 perkara tersebut, sile tulong buking cuti 20 nov. datang KEM TAHANAN ISA Taiping, er..sebelum tuh, sile bagi alamat ko yg mudah dikontek..

    BalasPadam

Catat Ulasan

pendapat tuan hamba..

Catatan popular daripada blog ini

Persediaan asas berpantang, tak perlu set bersalin

Perlukah set bersalin? Kalau tanya maksu i, konferm jawapannya "TAK PAYAH"

Bila saya survey tengok semua set-set berpantang, boleh cari familiarity dalam setiap set, semua hampir sama, cuma ikut pada kesesuaian badan kita boleh terima ke tidak.

Asasnya, semua set bersalin ada bahan untuk mandi, urut, makan dan pakai. Memangla semua benda ni patut ada semasa berpantang, tp kalau tak ada pun in shaa Allah boleh cari sebab tak mahal pun kalau kita guna je apa yg dah sedia ada di rumah.

mandian herbaminyak urutkapsul makan/jamubengkungkrim barut/ pes berbarut

Kalau berpantang di kampung, semua benda dalam set ni dah semestinya ada, tambah pulak yg menjaga kita masa berpantang itu ibu kita. Dah tentu dia praktik balik masa dia berpantang dulu, jadi no worries.

Bertungku adalah wajib, mesti dan tak boleh tinggal masa berpantangan yer!! Bertungku mesti dilakukan setiap pagi, petang dan malam sekurang-kurangnya 2 kali setiap sesi. Tada tungku? Em, ambik batu sungai sebesar bata, berb…

Apa yang boleh mengganggu perkembangan janin?

Kalo sekiranya anda dah kawen, masih belum ada anak, gunakan masa ini untuk menabung untuk bajet masa depan. Sebabnya, start je ketahuan kita hamil, macam2 benda rasa nak beli, tapi hati2 masa shopping, jangan terbeli barang yg tak digunakan sampai ke sudah..

Sebab itula masa pregnant, kita tak digalakkan excited terlebih, boleh jadi kita mungkin keguguran (bukan mintak) atau janin tak membesar dengan sempurna, atau mati dalam kandungan. Bila terjadi, barang2 bayi yg dibeli hanya jadi mainan mata yg memedihkan jiwa. Apapun boleh jadi, kuasa Tuhan ye, bukan kehendak manusia. Kita hanya mampu menjaga sebaik mungkin dan berdoa serta tawakkal.
Apa yang boleh mengganggu perkembangan janin? Kesihatan Ibu Demam campak semasa hamil boleh menganggu pembentukan janin. Semasa demam, antibodi badan berperang dengan bakteria yg menyerang kita, oleh itu, pembentukann janin juga terlibat sama dalam perang itu. Walaupun janin berjaya hidup tapi tumbesarannya mungkin tidak lengkap terutama pada bahagi…

Janin dan bayi menendang-nendang!!

I would think and imagine that's life after getting a baby might be very cheerful.
Setiap hari mula sebelum mengandung lagi, saya rasa, alangkah baiknya kalau ada baby, kan best main2 dgn dia, sembang2 dgn baby, semuanya bayangan indah2 dan bahagia belaka. Kalau, dia menangis, saya akan pujuk2 dia, bagi dia makan, dodoikan tidur, bagi mandi, tukar lampin, flirting2 loving2 jadinya, bahagianya!!
Masa mengandung  janin mula menendang pada usia 16minggu atau 4bulan, bila ia menendang-nendang, saya rasa dia happy-go-lucky sampai terlompat lompat. Kadang2, bila kita makan nasik masa tu jugakla dia berebut2 dalam perut mintak disuap dulu. Sian dia agaknya dah lama dia tunggu uminya makan, dia lagi cepat lapar dari uminya. Masa kerja, bila uminya berjalan, berlari-lari anak ke sana ke mari, dia sedap je rasa dibuai, akhirnya dia lena, Lagi baikla di tidur dari mengganggu uminya kerja, sampai akhirnya, umi berhenti rehat, dirasakan buaiannya terhenti dan dia terjaga dan lapar lagi. Umi pun…