I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, September 15, 2012

Raya + Merdeka + Temuduga

Malas rasanya nak updet blog.. tp tak de berita dari kwn2, kita hentam je la buat cerita..ehmm

Suasana Bulan ni RAYA + MERDEKA, ni satu Malaysia, yang utk kite2 aje (yg tunggu keje kerajaan) haa!!! Bulan ni bulan temuduga......
ALL THE BESTesssst!! 
Terima kasih cik Nadia sebab bagitaw dan bersiap sama untuk temuduga tu. Congrats to Nad, sbb berjaya lalui temuduga tu minggu lepas walau pun kena kondem!! 

Sebelum puasa, saya terfikir,
  • cemana la nak harungi puasa dalam keadaan mabuk + loya2 ni?
  • boleh habis ke puasa sebulan, ke kene ponteng jugak pasal tak tahan, pasal termuntah?
  • boleh ke nak kerja lagi, nak puasa lagi, tak penat sangat ke dgn alahannya?

Alhamdulillah, LULUS satu ujian.. muntah takla teruk sgt, loya + penat tu adala, tp kerja tetap buat jugak, tanak la jadikan mengandung sebagai penyebab. Nanti orang kat tempat kerja bising + mngumpat plak, "baru je bunting dah byk songeh" oh!! sabar jak laaa.. 

Bayangkan dapat taw berita kita baru mengandung je, awal2 lagi dah kena warning dengan incharge.. OHH!! Sedihnya!! Konon nak laser org lain, kita plak jadi belasahan!!! Bak kata abg "SABARLAH" <

emote-wuuuBiasalah awal2 ni memang mak2 kata kita jadi malas. Tapi saya ni, malasnye yang teramat nak pegi kerja pagi2...hari2 niat bangun pagi, tanak pergi kerja..TANNNAKK!!!

Tp sebelum 8.30 pagi sampai jugak ke hospitalnya. Saya bukan benci kerja saya, tapi saya benci dengan orang2 yang bekerja dengan saya, kan bagus kalo saye kerja sendiri..haiiHH!! Tp saya nak kena bayar macam2, jadi saya sabar ajela, dan teruskan bekerja!! Hari2, kata2semangat suami je buat saya stay kerja sampai kul 5 petang.

Lagi pula, bau pewangi tempat kerja mmg tak tahan la, rimas + meloya dibuatnya, tp kena tahan ja la, dah la tempat kecik, 5minit sekali otomatik dia sembur.. haddeiii penin2!!

HHeH!! Keluar je spital, ALLAH hu AKBARR!! MeRDEkAnyaAAAAA!!

Sekarang ni pulunla mnghafal misi visi isu semasa skim SMSM yg terbaru, nursing ethics, bla bla bla bla bla..
GOOD LUCK!! SEMOGA BERJAYA!!

HAA!! Ada dengar tak pasal Fenomena "Oppa Gangnam Style" nah layan video ni, best + gila dema ni (sian ke opah, tak pasal je glamer pasal fenomena ni) Tp family org ni mmg sporting habiss la!!! LOCO!! but I like..
emote-eyelashing


Friday, May 18, 2012

Mobile Phone SABOTAGING!!

Jangan terpedaya atau percaya dengan iklan2 yang datang minta kita aktifkan henpon untuk terima sms/mms dari internet. (kalo taknak rugi, membazir duit, tapi kalo tak kesah sgt > abaikan notis ni)

"PERINGATAN PENTING KEPADA 01XXXXXXXX, SILA AKTIFKAN HANDPHONE ANDA UNTUK TERIMA KANDUNGAN PENTING INI"

JANGAN ON KALO TAKMO GUNA,

  • mereka akan caj RM3 atau RM4 atau RM5 per sms walopun kita tak bukak pun SMS tu.. 
  • notification DOWNLOAD akan muncul setiap hari dan setiap kali itu jugak dia caj..

jadi KREDIT akan habis secara superlaju (untuk pelanggan prepaid) atau supermarah bila bil smpai rumah (untuk pelanggan postpaid)

CARA UNTUK STOP SERVIS INI

  • Taip STOP dan hantar ke nombor servis itu.. 
TAK JADI???


  • taipla ape2 yg bermaksud berhenti, mcm STOP, OFF, SHUTDOWN, OFF JOIN, tak mo join, cukup-cukup sudah...


THE THING IS....

Wednesday, May 02, 2012

jadual interview bagi sesapa berminat kerja di arab region


DELEGATION INTERVIEW

NATIONAL GUARD KING ABDULAZIZ MEDICAL CITIES offering immediate vacancies for Malaysian Staff Nurses with min. of 3 years experience.

MADINAH         JEDDAH    RIYADH             AL HASSA

DATE TIME VENUE

17th May 2012 (Thurs)          9 a.m. – 5 p.m.           PJ HQ
18th May 2012 (Fri)               9 a.m. - 5 p.m.            PJ HQ
19st May 2012 (Sat)              9 a.m. – 5 p.m.           Allied Health, PJ HQ
21st May 2012 (Mon)             9 a.m. – 5 p.m.           PJ HQ
22nd May 2012 (Tue)             9 a.m. – 5 p.m.           Penang Office
23rd May 2012 (Wed)            9 a.m. – 5 p.m.           PJ HQ
24th May 2012 (Thurs)          9 a.m. – 5 p.m.           Johor Office
25th May 2012 (Fri)               9 a.m. – 5 p.m.           KL Grand Seasons Hotel
26th May 2012 (Sat)              9 a.m. – 5 p.m.           Allied Health, PJ HQ



Vacancies in ALL units

Nurse Managers / ANMs
Nurse Coordinators
Nurse Educators
Clinical Resource Nurses
Staff Nurses
Allied Health Personnel


Please call/sms/email for more info.  Candidate with pending documents are advised to send their documents by email or by post before the Interview date.


Website: www.melorita.com

HOTLINE
012-5942866

Tuesday, March 20, 2012

hundred days of full time housewife

KETOK KETOK KETOK...ASSALAAMU'ALAIKUM....

Pintu dibuka... hai!! tidor ye dari tadi.... Astaghfirullah, ingat lagi yg angkasawan negara menganggap tidur adalah membazir.. Beliau malam pun gi jogging (masa masih teruna dulu), ana ni, siang hari opis hour boleh lena sampai suami balik kija...ich! ich! ich!
Ana tidur sambil zikirlla... zikir murah rezeki... anta mana tauu

Kalo dah dok di rumah, namanya rehat la time dulu masa berstatus pekerja.. sekarang dah menganggur.. nak jugak merasa cemana jadi suri rumah sepenuh masa..

Tapi tahap selesa macam ni tok leh sokmo, kita kena asak jugak. Sebenarnya dok rumah pun bukan duk saja, sambil2 tu tunggu panggilan kerja dari mana2 hospital2 dan kolej swasta, malah yang paling dekat dgn rumah pun dah cuba tanya. Bila banyak jawapan yang tak menyedapkan hati beraja, resume2 dihantar lagi wat ke berapa kali ntah..

SaBARLAhh..

Tuesday, January 17, 2012

New Year Album

Assalaamualaikum TAHUN BARU...
dan hidup baru