Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari 2012

Raya + Merdeka + Temuduga

Malas rasanya nak updet blog.. tp tak de berita dari kwn2, kita hentam je la buat cerita..ehmm

Suasana Bulan ni RAYA + MERDEKA, ni satu Malaysia, yang utk kite2 aje (yg tunggu keje kerajaan) haa!!! Bulan ni bulan temuduga......
ALL THE BESTesssst!!  Terima kasih cik Nadia sebab bagitaw dan bersiap sama untuk temuduga tu. Congrats to Nad, sbb berjaya lalui temuduga tu minggu lepas walau pun kena kondem!! 
Sebelum puasa, saya terfikir,
cemana la nak harungi puasa dalam keadaan mabuk + loya2 ni?boleh habis ke puasa sebulan, ke kene ponteng jugak pasal tak tahan, pasal termuntah?boleh ke nak kerja lagi, nak puasa lagi, tak penat sangat ke dgn alahannya?
Alhamdulillah, LULUS satu ujian.. muntah takla teruk sgt, loya + penat tu adala, tp kerja tetap buat jugak, tanak la jadikan mengandung sebagai penyebab. Nanti orang kat tempat kerja bising + mngumpat plak, "baru je bunting dah byk songeh" oh!! sabar jak laaa.. 
Bayangkan dapat taw berita kita baru mengandung je, awal2 lagi dah ke…

Mobile Phone SABOTAGING!!

Jangan terpedaya atau percaya dengan iklan2 yang datang minta kita aktifkan henpon untuk terima sms/mms dari internet. (kalo taknak rugi, membazir duit, tapi kalo tak kesah sgt > abaikan notis ni)

"PERINGATAN PENTING KEPADA 01XXXXXXXX, SILA AKTIFKAN HANDPHONE ANDA UNTUK TERIMA KANDUNGAN PENTING INI"

JANGAN ON KALO TAKMO GUNA,

mereka akan caj RM3 atau RM4 atau RM5 per sms walopun kita tak bukak pun SMS tu.. notification DOWNLOAD akan muncul setiap hari dan setiap kali itu jugak dia caj..
jadi KREDIT akan habis secara superlaju (untuk pelanggan prepaid) atau supermarah bila bil smpai rumah (untuk pelanggan postpaid)

CARA UNTUK STOP SERVIS INI

Taip STOP dan hantar ke nombor servis itu..  TAK JADI???

taipla ape2 yg bermaksud berhenti, mcm STOP, OFF, SHUTDOWN, OFF JOIN, tak mo join, cukup-cukup sudah...

THE THING IS....

jadual interview bagi sesapa berminat kerja di arab region

DELEGATION INTERVIEW
NATIONAL GUARD KING ABDULAZIZ MEDICAL CITIES offering immediate vacancies for Malaysian Staff Nurses with min. of 3 years experience.
MADINAH         JEDDAH    RIYADH             AL HASSA
DATE TIME VENUE
17th May 2012 (Thurs)          9 a.m. – 5 p.m.           PJ HQ 18th May 2012 (Fri)               9 a.m. - 5 p.m.            PJ HQ 19st May 2012 (Sat)              9 a.m. – 5 p.m.           Allied Health, PJ HQ 21st May 2012 (Mon)             9 a.m. – 5 p.m.           PJ HQ 22nd May 2012 (Tue)             9 a.m. – 5 p.m.           Penang Office 23rd May 2012 (Wed)            9 a.m. – 5 p.m.           PJ HQ 24th May 2012 (Thurs)          9 a.m. – 5 p.m.           Johor Office 25th May 2012 (Fri)               9 a.m. – 5 p.m.           KL Grand Seasons Hotel 26th May 2012 (Sat)              9 a.m. – 5 p.m.           Allied Health, PJ HQ


Vacancies in ALL units
Nurse Managers / ANMs Nurse Coordinators Nurse Educators Clinical Resource Nurses Staff Nurses Allied Health Personnel

Please cal…

HANYMuuN...

hundred days of full time housewife

KETOK KETOK KETOK...ASSALAAMU'ALAIKUM....

Pintu dibuka... hai!! tidor ye dari tadi.... Astaghfirullah, ingat lagi yg angkasawan negara menganggap tidur adalah membazir.. Beliau malam pun gi jogging (masa masih teruna dulu), ana ni, siang hari opis hour boleh lena sampai suami balik kija...ich! ich! ich!
Ana tidur sambil zikirlla... zikir murah rezeki... anta mana tauu
Kalo dah dok di rumah, namanya rehat la time dulu masa berstatus pekerja.. sekarang dah menganggur.. nak jugak merasa cemana jadi suri rumah sepenuh masa..

Tapi tahap selesa macam ni tok leh sokmo, kita kena asak jugak. Sebenarnya dok rumah pun bukan duk saja, sambil2 tu tunggu panggilan kerja dari mana2 hospital2 dan kolej swasta, malah yang paling dekat dgn rumah pun dah cuba tanya. Bila banyak jawapan yang tak menyedapkan hati beraja, resume2 dihantar lagi wat ke berapa kali ntah..

SaBARLAhh..

New Year Album

Assalaamualaikum TAHUN BARU...
dan hidup baru