I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, September 15, 2012

Raya + Merdeka + Temuduga

Malas rasanya nak updet blog.. tp tak de berita dari kwn2, kita hentam je la buat cerita..ehmm

Suasana Bulan ni RAYA + MERDEKA, ni satu Malaysia, yang utk kite2 aje (yg tunggu keje kerajaan) haa!!! Bulan ni bulan temuduga......
ALL THE BESTesssst!! 
Terima kasih cik Nadia sebab bagitaw dan bersiap sama untuk temuduga tu. Congrats to Nad, sbb berjaya lalui temuduga tu minggu lepas walau pun kena kondem!! 

Sebelum puasa, saya terfikir,
  • cemana la nak harungi puasa dalam keadaan mabuk + loya2 ni?
  • boleh habis ke puasa sebulan, ke kene ponteng jugak pasal tak tahan, pasal termuntah?
  • boleh ke nak kerja lagi, nak puasa lagi, tak penat sangat ke dgn alahannya?

Alhamdulillah, LULUS satu ujian.. muntah takla teruk sgt, loya + penat tu adala, tp kerja tetap buat jugak, tanak la jadikan mengandung sebagai penyebab. Nanti orang kat tempat kerja bising + mngumpat plak, "baru je bunting dah byk songeh" oh!! sabar jak laaa.. 

Bayangkan dapat taw berita kita baru mengandung je, awal2 lagi dah kena warning dengan incharge.. OHH!! Sedihnya!! Konon nak laser org lain, kita plak jadi belasahan!!! Bak kata abg "SABARLAH" <

emote-wuuuBiasalah awal2 ni memang mak2 kata kita jadi malas. Tapi saya ni, malasnye yang teramat nak pegi kerja pagi2...hari2 niat bangun pagi, tanak pergi kerja..TANNNAKK!!!

Tp sebelum 8.30 pagi sampai jugak ke hospitalnya. Saya bukan benci kerja saya, tapi saya benci dengan orang2 yang bekerja dengan saya, kan bagus kalo saye kerja sendiri..haiiHH!! Tp saya nak kena bayar macam2, jadi saya sabar ajela, dan teruskan bekerja!! Hari2, kata2semangat suami je buat saya stay kerja sampai kul 5 petang.

Lagi pula, bau pewangi tempat kerja mmg tak tahan la, rimas + meloya dibuatnya, tp kena tahan ja la, dah la tempat kecik, 5minit sekali otomatik dia sembur.. haddeiii penin2!!

HHeH!! Keluar je spital, ALLAH hu AKBARR!! MeRDEkAnyaAAAAA!!

Sekarang ni pulunla mnghafal misi visi isu semasa skim SMSM yg terbaru, nursing ethics, bla bla bla bla bla..
GOOD LUCK!! SEMOGA BERJAYA!!

HAA!! Ada dengar tak pasal Fenomena "Oppa Gangnam Style" nah layan video ni, best + gila dema ni (sian ke opah, tak pasal je glamer pasal fenomena ni) Tp family org ni mmg sporting habiss la!!! LOCO!! but I like..
emote-eyelashing