Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari Mac, 2009

KOMENICHI~ komuniti la

makan laksa the last day
Aktiviti sambilan ketika patient takdok, menampal stiker ubat
Ada ketikanya blackout..aha lagi tak dok kijo
Pembungkusan ubat...
~den takde dlm gmba ne, gmba tido ade ar~

erm, best gak rasanya sekala kito kluaq USM (remix utaraklate)Kali ni, kami menjelajah dekat-dekat je ke klinik kesihatan di kelantan ini..yg jauhnya tak berapa melebihi 25 km
Maksudnya: tak berapa buleh la nk claim elaun JPA..mm

Y did I mention tak berapa melebihi 25km? Sbb paling jauhpun stakat ne 26 km jek..mm

Ada 4 group student yg akan dipostingkan ke 4 Klinik Kesihatan
1 KK BAchok << fida di sini
2 KK Beris <<dayen di sini
3 KK Maligai << kteorg la
4 KK Gunong <<<willbe jenet

Bersama tambahan member baru 3 org, rasa meriah sket, dtmbah pakcik drebar van sbg pelakon tmbahan yg beh jugak sister yg supporting.

Tak byk kejadian yg tak pelik kat sini..tp kami tempuhi dgn kerjasama semua..SABAR jelah
sepatutnya blog ini bertemakan story2 bermklumat pasal nursing..tp akhirakhir ni,…

POLIS..huuh

Susuk tubuh seorang lelaki, tegap, beruniform polis, megah dan bergayanya melangkah masuk ke Wad Kanak-Kanak, perlahan-lahan sambil matanya mencari-cari wajah sesiapa yang familiar.
Atas beberapa sebab pagi itu, Koperal ini ditugaskan ke wad ini untuk mencari bukti-bukti yg boleh menyokong, memberi idea dan modal berkenaan kes jenayah disyaki penderaan kanak-kanak yang heboh di akhbar kerana kemisterian serta ketaklogikannya.

Koperal berseragam biru gelap itu berhenti di katil seorang kanak-kanak perempuan yg tidak bertagnama di katilnya. Dia mendekati dan bertanya beberapa soalan kepada budak 8 tahun yang lesu di sampingnya kepalanya ada plastik kuning biohazard yg didekatkan supaya senang untuknya muntah. Budak itu menjawab apa yg dia tahu sahaja, begitu juga penjaganya.

Kelihatan wad itu agak sibuk pada pagi itu kerana tiada siapa yang menghiraukan seorang Koperal yang masuk ke daerah asing itu. Koperal itu memerhatikan mangsa utk menyelesaikan masalahnya, lalu dia menghampiri seora…