Langkau ke kandungan utama

Catatan

Tunjukkan catatan dari 2010

Microsurgery - Melangkah ke tingkat paling mencabar dalam bidang pembedahan

"Microsurgery????!!!" 
ha'ah, emergency, dia baru tambah pukul 7 tadi..

gila ka, aku tak pernah tengok dokter (ortho) ni wat microsurgery. setaw aku dia kerja dengan gergaji, hammer, bunyi Operation Room (OR) dia macam bunyi pusat pembalakan

microsurgery yang paling mikro pernah aku buat pon, ENT case + neuro case. Mikroscope dia gila besar nak teropong benda halus ni..

eiiy, tak dapat aku bayangkan....

Diagnosis: Exploration of left arm and microsurgery, reimplanting, toilet and suturing.
10JAM!!!!! ommmmmmaaa..
tangan putus, nak sambung kena la buat mikrosurgery dan tugas nak sambung menyambung ni mengambil masa 10 jam woo, paling cepat...kata sister sambil prepare instrument untuk kes tu

bersedialaa huhuuu, weh aku nak balik rumah cuti krismas, sambut besday, sambut keta baru, sambut end-year dgn family...huwaaa....

tak pa husna, oncall cover, dah abeh kes ni, ko boleh balik...

iyaka..Alhamdulillah, (tapi teringin jugak tengok operation sambung tangan ni)

di pintu recovery,…

sWEEt PaiN

Pasukan Mr.Wong berjaya membelasah dan kenduri gol sbagai guest di tmpat Real Madrid..
mungkin gak Real Madrid tu sengaja but for what????..
Utusan Malaysia Online - Sukan Luar Negara

lantakla..janji hari ni kes habis bole balik seblom kul 8 n rehat

Sweet pain at work.. too many task, but still can cheer all the way..

Aku masuk A+E

Innalillah Wa inna ilaihi raaji'uun...maksudnya: dari Allah kita datang, kepadanya kita kembali

Hey, what happen?
Ni first time aku masuk A+E green zone..ahah.. berguna jugak post pasal triaj A+E dulu

alah, ini hal pompuan, pasal kes yg jd kat Mc D dulu tu

kali ni aku oncall, ade kes lak tu..haih..
akhirnya aku dapat mc, di mana my rumate cover my oncall and i'll be covering hers tomorrow.

and that will be tomorrow i oncall, and lusa i staybek, rest 2 hari n jumaat will oncall again..
very packed-schedule.. tu yg body maintain je nih..ehe

Hobi ke Hubby, cik Pyda san des

Ini adalah jawapan menyebok utk blog cik pida di mana aku layangkan kerinduan pada shahabat2 lame yg mmg-asyik-buat-hal-sendiri-yg-bila-nak-kawen-baru-teringat.. cheh. Nasib aku blom nak kawen agi..huhape hobi cik pida tu ye? curious benar nak nyebox..ehe.. Anyway, I pon mosan tau, walaupun layan-je-la-hidup-ini.. em ape nak cerita..
Owh, today is the day the late minister of Penang been buried..no.. burn..no.. cremated in somewhere around Georgetown, Batu Gantung they said.
Menurut sumber senior aku, beliau la atau Tun Dr. Lim Chong Eu yg bagi idea pasal pembikinan Jambatan Pulau Pinang n KOMTAR..the-very-historical-never-forgotten-though
Owh, aku lupa nk cerita, aku skang dah beresidensi secara transiently temporary di salah satu bandar satelit yg famous amos.. GEORGETOWN, Penang...












Macamana nak ON THE BABY???!!

terlalu banyak yg melukakan hati ini..
sudah la, aku malas nak cerita benda yg sedih2, pasal degree nurse kite. tak de apa yg berubah pon hanya mengadu nasib.

meh aku nk cita pasal sorang staff yg pada pendapat aku dia ni baik orangnya kalo dia tak ikutkan perangai tak-mesra-alamnya itu.

Dalam satu kes caesarean yg diuruskan oleh team kitorang, aku ditugaskan menjadi runner kpd 2 org skrub nurse senior yg salah seorangnya di atas itula.

Bygkan, mukanya tiada senyuman, semuanya serius. kitorang pun tak pernah memain kalo kerja dengannya. Ko nk mmpus, eh ko takkan mampus punya cuma ko sakit hati je dengar sindiran dia, tmbah lagi aku la budak U. belajar tinggi, kerja tak pandai, tak tahu tak tanya..(itu apa yg aku dgr la)

untuk kes yg akan dapat baby cam kes ni, bungalow baby dan suction system kena sediala, aku terlupa lak nak ON awal2 bungalow baby ni, jadi midwife yg smbut baby ni nk cecepat balik sbb katanya, baby sejuk. BUngalow baby ni sebenarnya Baby warmer.

Baby warmer kena ON awal2 s…